Mit tehet Ön is a petefészek ciszta felszívódásának elősegítése érdekében?

A petefészek ciszta manapság egyre több nőt érint, hiszen ebben a felgyorsult világban mindennapossá vált a stressz, a rohanás, az egészségtelen életmód és néha az önmaguk iránt érzett szeretet mértékének csökkenése. Így minden elővigyázatosság ellenére könnyebben kialakul ez a fajta hormonérzékeny nőgyógyászati elváltozás, amelynek köszönhetően nincs mit tenni: minden erőfeszítéssel a petefészek ciszta felszívódásának elősegítésén kell munkálkodni. Hol is érdemes ezt kezdeni?

Petefészek ciszta felszívódásának elősegítése – mit mondanak az orvosok?

Mit is javasolnak az orvosok a petefészek ciszta felszívódásának elősegítése érdekében? A legtöbb esetben az orvosi protokoll szerint a nyugalmi állapot elérése vagy a tünetek csökkentése céljából fogamzásgátló tabletta szedését javasolják, egyes esetekben pedig a műtéti beavatkozást tartják a legjobb megoldásnak, amely laparotómiával és laparoszkópiával is történhet. Fontos megjegyezni, hogy a petefészekben kialakuló cisztásodásnak többféle típusa is létezik, így a diagnózis után mindenképp érdemes a hozzáértő orvosok tanácsait megfogadni, hiszen az adott cisztatípus alapján ajánlja a javasolt kúrát, gyógymódot. 

Petefészek ciszta kialakulása esetén a hagyományos orvosi kezelés mellett pár nőgyógyász vagy endokrinológus szakorvos életmódváltást is ajánl az érintett pácienseknek, amely étrend változtatást és rendszeres testmozgást tartalmaz. Ezt a változtatást abban az esetben is érdemes meglépni, amennyiben a kezelőorvos nem hívja fel rá külön a figyelmet, hiszen jelentős szerepe van a teljes gyógyulásban, így érdemes minél előbb választani az aktuális egészségi állapotnak megfelelő mozgásformát.

Petefészek ciszta felszívódásának segítése – mit érdemes még tenni?

Természetesen a petefészek ciszta felszívódásának elősegítése érdekében Ön, mint egyén tehet a legtöbbet. Rövid és hosszú távon a gyógynövényes teázás és testi-lelki, több szintű életmódváltás mellett ugyanis a cisztikus elváltozás valódi okainak megismerése és feloldása jelentheti a gyógyuláshoz vezető utat. Ehhez érdemes megismernie önmagát, elfogadnia a saját gondolatait és lágyulnia nem csak önmagával szemben, hanem a külvilág felé is!

Ön is szeretne a lehető legtöbbet tenni a petefészek ciszta felszívódásának elősegítése érdekében, de nem tudja, hol érdemes kezdeni? Fogadja meg az oldalunkon található női életmód tanácsokat, tájékozódjon bővebben Youtube csatornánkon, kövessen minket Facebookon, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot díjmentes női tanácsadás szolgáltatásunk keretein belül!

Személyre szabott teakeverék készítés

Vannak olyan esetek, ahol az egészségügyi állapot, a gyógyszerek szedése illetve a felvett Covid-védőoltások indokolttá és célszerűbbé tehetik személyre szabott teakeverék elkészítését, fogyasztását.

Figyelem!
A Hölgyi tea gyógynövényes teakeverék, a palástfű tea és az életmód tanácsok a szervezet testi-lelki öngyógyító- és harmonizáló folyamatait segíthetik elő, ám az orvosi vizsgálatokat, ellátást, a gyógyszeres vagy egyéb szakorvosi kezelést nem helyettesíthetik.

Hasonló bejegyzések