Milyen mozgásformát válasszon, ha hölgyként Önt is érinti a cisztásodás?

A cisztásodás manapság egyre több hölgyet érint, így egyre többen fordulnak hozzánk is segítségért, tanácsért. Mi minden esetben a szükséges szakorvosi vizsgálatok, kezelések és a Hölgyi tea fogyasztása mellett életmódváltást is javasolunk, amelynek egyik alapja a szélsőségektől mentes testmozgás. Milyen mozgásformákat javaslunk mi a cisztásodással küzdő hölgyeknek?

Törekedjen az Arany középút megtalálására!

Ha hölgyként Önt is érinti a cisztásodás, fontos, hogy olyan mozgásformát válasszon magának, amely se nem gyötri meg, se nem vezet a túl laza életmódhoz! Így javasolt olyan testmozgás mellett dönteni, amely kihívást jelent, így garantáltan megmozgatja, feltölti és energizálja a testét, azonban nem túlfeszített, így nem okoz kellemetlenséget sem.

Szélsőségektől mentesen éljen!

A cisztásodás mielőbbi felszívódásához fontos, hogy testileg és lelkileg is egyensúlyban legyenek az érintett hölgyek. Ahhoz, hogy ezt Ön is könnyebben elérhesse, fontos, hogy megfelelő testmozgást válasszon magának. Így a tanácsunk a testmozgást kiválasztásakor megegyezik az életmódra érvényes javaslatunkkal: kerülje a szélsőségeket! A túlhajszolás ugyanis ahhoz vezethet, hogy a szervezet progeszteront von el a petefészektől a kortizol (vagy más néven küzdő hormon) előállítása érdekében.

Milyen testmozgást javasolt választania a cisztásodás mielőbbi felszívódásáért?

Tulajdonképpen szinte bármely mozgást, amely nem okoz fájdalmat vagy túlhajszolást, rendszeres, remekül átmozgatja a testét, valamint segít levezetni a felgyűlt stresszt. A lényeg, hogy jól érezze mozgás közben magát a bőrében, ismerje meg jobban testét és annak korlátait, töltse fel a mozgásforma, amelyet választott! Így például választhat jógát, pilatest vagy más erősítő és relaxáló hatású mozgást, de a cisztásodás állapotától függően akár a futást vagy csoportos torna alkalmakat is kipróbálhatja. Választáskor célravezető azonban alternatív mozgás- és masszázsterapeuta (AMM) bevonása is, hogy aktuális egészségi állapota, habitusa, korábbi betegségei figyelembevételével a legjobb testmozgást, tornát választhassák ki együtt a szakemberrel.

A rendszeres és feltöltő testmozgás tehát rendkívül fontos hölgyként, ha érint a cisztásodás, hiszen segíthet a testi és lelki egyensúly megtalálásában. Azonban fontos, hogy igyekezzen megtalálni az Arany középutat a mozgásban, éppúgy, mint az életben. Meglátja, rendkívül hamar érezni fogja a kellemes mozgás jótékony hatását!

További életmód tanácsra van szüksége? Tájékozódjon bővebben oldalunkon, Youtube csatornánkon vagy Facebook oldalunkon, illetve kérjen időpontot díjmentes női tanácsadásunkra, ahol személyesen látom el Önt építő tanácsaimmal!

Személyre szabott teakeverék készítés

Vannak olyan esetek, ahol az egészségügyi állapot, a gyógyszerek szedése illetve a felvett Covid-védőoltások indokolttá és célszerűbbé tehetik személyre szabott teakeverék elkészítését, fogyasztását.

Figyelem!
A Hölgyi tea gyógynövényes teakeverék, a palástfű tea és az életmód tanácsok a szervezet testi-lelki öngyógyító- és harmonizáló folyamatait segíthetik elő, ám az orvosi vizsgálatokat, ellátást, a gyógyszeres vagy egyéb szakorvosi kezelést nem helyettesíthetik.

Hasonló bejegyzések