Életmód tanácsok petefészek cisztás hölgyeknek

A petefészek ciszta elmulasztásának kulcsa sok esetben (természetesen az orvosi kezelések mellett) az addigi egészségtelen életmód megváltoztatása. Milyen változtatásokat is érdemes megejteni hölgyként, amennyiben Önt érinti a petefészek ciszta? Olvassa el cikkünket és tudjon meg többet Ön is!

Érzelmi stabilitás

Az érzelmi stabilitást legfőképp az ember gondolati meggyőződései, képzetei határozzák meg, tehát elsősorban az befolyásolja, hogy az illető az adott történésről hogyan vélekedik. Amilyen a gondolat, olyan érzés, érzelem jön létre. Ez természeti törvény. Így hát nem mindegy, hogy a létrejött érzést és gondolatot hölgyként milyen rendszerességgel idézi fel, mennyi időt és hogyan tölt vele. 

Így ha Ön minél többször idéz fel egy érzést, az egyre csak növekedni és gyarapodni fog. Ezt érzékeli az automatikus agyi vezérlés is, akinek feladata, hogy bármi is történjen, Önt életben tartsa. Az automatikus agyi vezérlés pedig nem gondolkodik, ezért ha példának okáért úgy érzi, hogy valamit elveszített, amihez szeretet/szerelmi szálak fűzték, akkor hölgyként jó eséllyel alakulhat ki petefészek ciszta is a testben. Természetesen ehhez még más dolgoknak is együttesen, egy időben jelen kell lennie, azonban a petefészek ciszta elmulasztása, illetve megelőzése is jóval nehezebb az érzelmi stabilitás elérése nélkül.

Mozgás

Mozgásra mindenkinek szüksége van az egészséges élethez, hiszen segít az energiaszint megfelelő szinten tartásában, valamint abban is, hogy ritmusban éljünk. Így petefészek ciszta kialakulása esetén is szükséges a rendszeres mozgás, amelyhez fájdalmak vagy egyéb nehézségek esetén alternatív mozgás- és masszázsterapeuta (AMM) segítségével együtt érdemes kiválasztani a habitusnak és az aktuális egészségi állapotnak megfelelő mozgásformát.

Milyen legyen a választott mozgásforma? Egy jól átmozgató, rendszeres, munkahelyi és otthoni munkavégzésen kívüli testmozgás vagy torna, amely “leföldel”, tehát a felesleges feszültséget, agyalást, túlgondolást levezeti. Emellett a petefészek ciszta elmulasztása érdekében választott testmozgás esetén is fontos, hogy feltöltő legyen, vagyis örömmel végezze, illetve felszabadító, megkönnyebbülő hatást érezzen a mozgás után. Emellett fontos, hogy a szervezet gyógyító- és harmonizáló folyamatait balance-ba segítse, így a véráramlást fokozza, a sejtek, szövetek oxigénnel és tápanyaggal dúsabb ellátását biztosítsa, valamint a szövetek újrarendeződését is javítsa.

Munka-pihenés arányának helyes beállítása

A petefészek ciszta elmulasztása szempontjából továbbá rendkívül fontos a munka-pihenés helyes arányának és ritmusának megválasztása, hiszen ha valamelyik túl sok vagy túl kevés, tönkreteheti Önt hormonálisan és közérzetileg is. Épp ezért fontos, hogy a két tevékenység egymással balance-ban legyen, így megfelelő mennyiség jusson mindkettőből egy napra.

Épp ezért fontos, hogy törekedjen az éjszakai, pihentető, jó minőségű és elégséges alvásra, amely felnőttnek esetén körülbelül 6-7 órát jelent, de egyes kimerítő napok után akár több időt is fordíthat rá. Ezután figyeljen rá, hogy ne nyúljon túl megszabott munkaidején, illetve minél kisebb mértékben stresszeljen az elvégzendő feladatokon, azok határidején. Higgye el, teste meg fogja hálálni ezt a gondoskodást!

Étrendi tanácsok

A női életmódváltás természetesen magába foglalja az étrend megváltoztatását is egy bizonyos szinten. Így fontos, hogy az étrend kiválasztásakor figyeljen a hormonális egyensúly támogatására, az esetleges puffadások oldására, a máj- és bélrendszer tehermentesítésre, az alhasi görcsök, menstruációs fájdalmak, gyulladások és a rosszindulatú folyamatok természetes megelőzésére és csillapítására, valamint az immunrendszer erősítésére is.

És miért is fontos, hogy életmódváltáskor az étrendre is figyeljen? Tapasztalataim alapján lehet, hogy “csak” kb. 30-40% az étrend hatása a tünetek megszűnésében, csökkentésében, de azért ez elég nagy rész a petefészek ciszta felszívódásának elősegítése esetén, így mindenképp érdemes mielőbbi változtatásokat eszközölni. Ahhoz azonban, hogy a megválasztott étrend valóban átgondolt, személyre szabott és követhető legyen, érdemes felvenni a kapcsolatot egy táplálkozási tanácsadóval, aki segíthet Önnek a tökéletes étrend megalkotásában.

Ön is a petefészek ciszta elmulasztása okán kereste fel oldalunkat? Jó helyen jár! Fogadja meg Ön is az oldalunkon található, hölgyeknek szóló életmód tanácsokat, tájékozódjon bővebben Youtube csatornánk segítségével, kövesse Facebook oldalunkat a rendszeresen megjelenő tartalomért, vagy kérje személyes javaslataimat egy díjmentes női tanácsadás keretében!

Személyre szabott teakeverék készítés

Vannak olyan esetek, ahol az egészségügyi állapot, a gyógyszerek szedése illetve a felvett Covid-védőoltások indokolttá és célszerűbbé tehetik személyre szabott teakeverék elkészítését, fogyasztását.

Figyelem!
A Hölgyi tea gyógynövényes teakeverék, a palástfű tea és az életmód tanácsok a szervezet testi-lelki öngyógyító- és harmonizáló folyamatait segíthetik elő, ám az orvosi vizsgálatokat, ellátást, a gyógyszeres vagy egyéb szakorvosi kezelést nem helyettesíthetik.

Hasonló bejegyzések