HÖLGYI TEA
Cisztára, miómára, endometriózisra tea

Mikor javasoljuk a Hölgyi teát?

Ciszták (petefészek ciszta, csokoládéciszta, endometriózis, PCOS, mellciszta, hüvelyciszta és egyéb hormonérzékeny nőgyógyászati ciszta), menstruációs görcsök, mióma, adenomiózis, petevezeték elzáródás, méhpolip esetén a Hölgyi tea javasolt és az öngyógyító természetes életmód tanácsok.

A Hölgyi teakeverék görcsoldó, gyulladáscsökkentő hatása mellett hatékonyan elősegítheti a nők gyógyulását a fenti elváltozások esetén.

Mikor javasoljuk a Hölgyi teát?

Ciszták (petefészek ciszta, csokoládéciszta, endometriózis, PCOS, mellciszta, hüvelyciszta és egyéb hormonérzékeny nőgyógyászati ciszta), menstruációs görcsök, mióma, adenomiózis, petevezeték elzáródás, méhpolip esetén a Hölgyi tea javasolt és az öngyógyító természetes életmód tanácsok.

A Hölgyi teakeverék görcsoldó, gyulladáscsökkentő hatása mellett hatékonyan elősegítheti a nők gyógyulását a fenti elváltozások esetén.

Hölgyi tea változatok

A Hölgyi tea két változatban kapható. Az alap változat orbáncfüvet tartalmaz.
Az aranyvesszőfüves változatot hormontartalmú és más gyógyszerek esetén javasoljuk.

Orbáncfüves Hölgyi tea

Hölgyi tea – orbáncfűvel

A Hölgyi tea alapváltozata

A Hölgyi tea görcsoldó, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, fájdalomcsillapító, amely különösen javallott nőgyógyászati ciszták, daganatok, miómák, endometriózis, PCOS, adenomiózis és petevezeték elzáródás, méhpolip esetére! A Hölgyi tea elősegítheti a természetes fogantatást, miközben tetterőt kölcsönöz a Hölgyeknek az élet próbáinak elviselésében, megoldásában is.

Kezdőlap

Hölgyi tea – aranyvesszőfűvel

Hölgyi tea változat hormontartalmú és egyéb gyógyszerek esetén

Hormon tartalmú gyógyszer, antibiotikum, orális fogamzásgátló, vérhígító (véralvadásgátló) vagy pánikbetegségre szedett gyógyszer szedésekor kicseréljük az orbáncfüvet másik gyógynövényre (aranyvesszőfű virágos hajtásra), így ezen gyógyszerek mellett is biztonsággal iható a Hölgyi tea.

Gyakori kérdések a Hölgyi teáról

A Hölgyi tea orbáncfüves változatát válassza minden esetben, kivéve, ha az alábbi gyógyszerek valamelyikét szedi: 

 • hormon tartalmú gyógyszer
 • antibiotikum
 • orális fogamzásgátló (a hormontartalmú spirálok nem tartoznak ide)
 • vérhígító (véralvadásgátló) vagy
 • pánikbetegségre szedett szorongásoldó, antidepresszáns vagy nyugtató esetén.

Fontos! Babavárás, fogantatás… Ihatom-e a Hölgyi teát?

A Hölgyi tea aranyvesszőfüves változatát válassza abban az esetekben, ha az alábbi gyógyszerek valamelyikét szedi: 

 • hormon tartalmú gyógyszer
 • antibiotikum
 • orális fogamzásgátló (a hormontartalmú spirálok nem tartoznak ide)
 • vérhígító (véralvadásgátló) vagy
 • pánikbetegségre szedett szorongásoldó, antidepresszáns vagy nyugtató esetén.

Fontos! Babavárás, fogantatás… Ihatom-e a Hölgyi teát?

Lényegi különbség a két változat között az, hogy az orbáncfüves Hölgyi tea jobban nyugtat, a sejtregenerációs folyamatokat serkenti és vírusölő hatással is bír.

Az aranyvesszőfüves Hölgyi tea erősebb vizelethajtó hatású, így a például felfázásos panaszok esetén ez jobb.

Alapból a Hölgyi tea orbáncfüves változatát javaslom inni, de mindkét féle Hölgyi teával szép eredményeket értünk el.

Az orbáncfű, mint gyógynövény gyógyszerkölcsönhatás részese lehet. Ezért ha valaki pl: nyugtatót szed, akkor csak az aranyvesszőfüves változatot ihatja. Azért hoztuk létre a Hölgyi tea aranyvesszőfüves változatát, hogy akik az oldalon felsorolt gyógyszerek valamelyikét szedik, ők is biztonsággal és nyugodtan ihassanak Hölgyi teát.

Igen, 2014 óta a Hölgyi tea orbáncfüves és aranyvesszőfüves változatával is hasonló öngyógyulásokat, állapotjavulásokat értünk el.
A Hölgyi tea fogyasztásával kapcsolatos vélemények, gyógyulások történeteit itt olvashatja.

Hatóanyagok (orbáncfüves változat)

Hölgyi teakeverék orbáncfüves változata simaizom-görcsoldó és lelki görcsoldó, szorongásoldó, puffadásoldó, gyulladásgátló- és gyulladáscsökkentő. Természetes antibiotikus, fertőtlenítő vagyis antibakteriális: baktériumölő (baktericid) és a baktériumok szaporodását gátló (bakteriosztatikus), antifungális (gombaölő), antivirális (vírusölő), sebgyógyító és fájdalomcsillapító hatásaiért felelős hatóanyagok: a flavonoidok (hiperozid, kvercitrin, rutin, izokvercitrin) flavonglikozidok, hipericin, hiperforin, poliszacharidok, cserzőanyagok, keserűanyagok, szaponinok, procianidinek, illóolaj komponensek, kovasav- és fahéjsav-származékok, klorogénsav. A tea nem tartalmaz hormonokat.

Hatóanyagok (aranyvesszőfüves változat)

Hölgyi teakeverék aranyvesszőfüves változata simaizom-görcsoldó és lelki görcsoldó, szorongásoldó, puffadásoldó, gyulladásgátló- és gyulladáscsökkentő hatású. Természetes antibiotikus, fertőtlenítő vagyis antibakteriális: baktériumölő (baktericid) és a baktériumok szaporodását gátló (bakteriosztatikus), antifungális (gombaölő), antivirális (vírusölő), vese- és húgyutakat átöblítő, sebgyógyító és fájdalomcsillapító hatásáért felelős hatóanyagok: a flavonoidok, flavonglikozidok, poliszacharidok, cserzőanyagok, keserűanyagok, szaponinok, procianidinek, illóolaj komponensek, kovasav- és fahéjsav-származékok, klorogénsav. A tea nem tartalmaz hormonokat.

Fontos! Babavárás, fogantatás… Ihatom-e a Hölgyi teát?

Az ajánlott alapteakúra: 3 hónap a Hölgyi teából, attól függően mi a testi- vagy lelki elváltozás, nehézség és hogy az életmódtanácsok közül mennyit épít be életébe.

Három hónapon keresztül minden nap, a menstruációs vérzés napjain is 1-3 bögrével javasolt inni a Hölgyi teát.

Három hónap után is biztonsággal tovább fogyasztható a Hölgyi teakeverék, már amennyiben továbbra is szükséges a gyógynövényes teafogyasztás – akár napi 2-3 bögrével -, akár kilenc hónapig is egyfolytában, mert a hét gyógynövényi összetevője olyan harmonikus és mindig egy kicsit változó arányban található a teakeverékben, hogy nem okoz sem hozzászokást, sem túladagolást.

Három, hat illetve kilenc hónap elteltével ismét érdemes ránézni állapotára (szakorvosi ultrahang, egyéb vizsgálatok, panaszok megszűnése stb.) hová jutottunk el az öngyógyulás illetve az állapotjavulás terén.

Napi 1-3 bögre tea ivása ajánlott, az alábbiakat figyelembe véve:

NAPI 1 BÖGRÉVEL

3 havi alapkúrában (ez 3 zacskó Hölgyi tea) az alábbi esetekben:

 • Petefészekciszta esetén, ami 5 cm-nél kisebb és nem okoz görcsöket, szúró, nyilalló fájdalmat.

NAPI 2 BÖGRÉVEL

3 havi alapkúrában (ez 6 zacskó Hölgyi tea) az alábbi esetekben:

 • Mióma esetén – méretétől függetlenül
 • Mellciszta esetén –  méretétől függetlenül
 • 5 cm-nél nagyobb petefészekciszta esetén
 • PCOS (policisztás ovárium szindróma) esetén
 • Endometriózis, csokoládéciszta esetén – méretétől függetlenül
 • Petevezeték elzáródás illetve
 • szurkáló érzés vagy görcsök esetén görcsoldó hatása miatt.

NAPI 3 BÖGRÉVEL

3 havi alapkúrában (ez 9 zacskó Hölgyi tea) az alábbi esetekben:

 • Ha az alhasi görcsök, vagy a szurkáló, nyilalló érzések erősödnek, vagy a kilátásba helyezett műtét időpontja közel van, akkor biztonsággal és nyugodtan napi 3 bögrére emelhető a Hölgyi tea adagja.

Bizonytalan, melyik Hölgyi teát válassza vagy egyéb kérdése van a Hölgyi teával kapcsolatban?

 • Írjon üzenetet, kérdést a e-mail címre.
 • Telefonon is kérdezhet az alábbi számon:
  +36 20 386 0478 (Rigó István – fitoterapeuta természetgyógyász) munkanapokon 7:00-12:00 óra között

Visszajelzések a Hölgyi teáról

Tapasztalataink alapján – melyek a Hölgyek visszajelzéseire épülnek – a Hölgyi tea bármelyik változata elősegítheti miómák, adenomiózis, endometriózis, PCOS (policisztás ovárium szindróma), mell-, petefészek- és hüvelyciszták -beleértve a dermoid és csokoládécisztákat is- öngyógyulását vagy állapotjavulását. A nőgyógyászati eredetű alhasi- és menstruációs görcsök, fájdalmak, szurkáló vagy nyilalló érzetek megszűntek illetve enyhültek.

A Hölgyi tea gyógynövényes teakúráról pozitívak a visszajelzések. Az öngyógyulási idő személyenként eltérő, ahogy a Hölgyek életvitele is különböző. Az általános tapasztalat szerint ez három-kilenc hónap között mozog, bár több esetben voltak rövidebb idő alatt is eredmények. Petefészek ciszta, méhmióma kezelése műtét nélkül lehetséges? A visszajelzések alapján sok esetben maradnak el műtétek.

google
Erika Varga
2023.09.20.

Kedves Nőtársaim! Ezt a teát minden nőnek receptre írnám fel!!! Hogy miért? Fogj egy bögre teát és elmondom. 2021-et írunk, szokásos nőgyógyászati vizsgálat. Közli az orvos a száraz tényeket, mely szerint lúdtojásnyi mióma van a méhemben, illetve diónyi nagyságú ciszta a bal petefészkemben., endometrium is, csakhogy ne legyen hiányérzetem. Jó, egy orvos nem orvos, irány egy másikhoz. Sajnos ugyanezeket a dolgokat hallottam. Műtét 2022 májusában, egészségügyi küret. Menstruációm fájdalmas, összegőrnyedős. Műtét után 3 hónappal olyan vérzésem volt, hogy nem tudtam dolgozni, csak véreztem és véreztem, de nagyon!!! Úgy hozta a sors, hogy egy ismerősnek elmondtam a problémám és az ő javaslatára kerestem fel Istvánt a problémámmal. Kedves, türelmes, figyelmes ember, aki tényleg segíteni szeretne, de ehhez ketten kellettünk. Ő a szaktudásával, én, aki betartom az útmutatást. Nem húzom az időt tegnap voltam vizsgálaton. Se mióma, se ciszta, endometrium 1 mm. Ja és egy nagyon jó mellékhatás. Nincs orrpolipom sem, melyet nyaranta, többször is műtöttek. Hihetetlen, igaz? Így van, így történt!! Továbbra is iszom a teát kúraszerűen, napi 3 csészével. Nem propagandista vagyok, hanem egy nő a sok ezerből, akin István már segített és amiért örök életemben hálás leszek Neki!!! Köszönöm!!!! Varga Erika

google
Renáta Balogh
2023.09.06.

Pár hete kezdtem el fogyasztani a Hölgyi teát, bízva nőgyógyászati műtét elkerülésében. Azóta rengeteg támogatást kapok a gyógyulásban. A fitotékában az eladó minden előzmény nélkül azzal a biztatással adta a kezembe a csomagot, hogy már sokan visszajöttek hozzá, újságolva, hogy a fogyasztása hatására elmaradtak a műtétek. A napokban néhány tanács érdekében megkerestem Istvánt, aki végtelenül támogató, segítőkész, testi-lelki egyensúlyt szem előtt tartó, lelket gyógyító levélben válaszolt a kérdéseimre. Már most szívből hálás vagyok azért a sok jó szándékért és mélyen emberséges érzésért, amikkel a tea felkutatása óta találkoztam. Ennyi pozitív élmény után őszintén bízom benne, hogy szép eredményeket sikerül elérni! Remélem, hogy mihamarabb pozitív élményekről tudok beszámolni! Addig is drukkolok mindannyiunknak! <3

google
Kitti Perger
2023.08.31.

István nagyon segítőkész, bátran ajánlom mindenkinek!

google
Andrea Péter
2023.08.20.

Először is nagyon örülök, hogy rátaláltam a Hölgyi teára. Tavaly volt egy 42mm cisztám, ami mivel nem a normál kinézetű volt, azonnal laborra küldtek, hogy nem vagyok-e rákos. Szerencsére nem volt az, de azért még kiirtak műtétre 3,5 hónapra rá. Az interneten rátaláltam a Hölgyi teá aranyvesszős változatára - amit ihatok - gyorsan rendeltem 3 havi adagot, amit szorgosan iszogattam.. A 3 hónap közepén amikor elmentem egy másik nőgyógyászhoz, közölte, hogy semmilyen cisztám nincsen, visszamentem kontrollra is és lemondtuk a műtétet. A Doki nem akarta elhinni, hogy gyógyteát ittam és elmúlt. 🙂

google
Anita Kállai
2023.07.13.

47mm-es dermoid cisztám volt, 2bögre hölgyi teát ittam naponta.Teljesen eltűnt.Elmaradt a műtét is.

google
Ágnes Bata
2023.06.29.

Gyors válasz, teljes körű tanácsadás. Teljesen meg vagyok elégedve!Tiszta szívvel ajánlom mindenkinek.Most rendeltem a teát. Később megírom a tapasztalatokat.

Még több vélemény

Személyre szabott teakeverék készítés

Vannak olyan esetek, ahol az egészségügyi állapot, a gyógyszerek szedése illetve a felvett Covid-védőoltások indokolttá és célszerűbbé tehetik személyre szabott teakeverék elkészítését, fogyasztását.

Figyelem!
A Hölgyi tea gyógynövényes teakeverék, a palástfű tea és az életmód tanácsok a szervezet testi-lelki öngyógyító- és harmonizáló folyamatait segíthetik elő, ám az orvosi vizsgálatokat, ellátást, a gyógyszeres vagy egyéb szakorvosi kezelést nem helyettesíthetik.